skalapotatis.blogg.se

Stekt fläskfilé

Publicerad 2014-07-31 20:31:00 i Boken "Kött eller fisk Chicken", Det här vill jag göra om!, Mat,

Ett nytt recept från svägerskan gamla kokbok blev testat idag. Många recept innehöll kyckling eller annat som jag inte tål, så nu är jag redan på sidan 19/20. Går framåt med stormsteg med andra ord... ;)
 
När jag stekte köttet blev det bara vitt. Varför? Det här förstod jag inte, såg ju inte så kul ut. Pastan kokade över och spisen stängde av sig då det svämmade över med vatten. Jag stod och pratade högt med spisen som pep, men jag ville inte torka bort vattnet för jag ville inte bränna mig. Efter en stund ordnade jag upp det och satte igång plattorna igen. Då först började köttet få färg, varpå jag utbrister "jag får färg". Kan hända att det skulle klassas som underhållning om jag skulle göra ett matlagningsprogram.
 
Nåväl. Maten blev klar. Jag fick lagat middag. Mannen blev nöjd och tyckte att det smakade gott. Jag tyckte också att det blev rätt bra, med en lite tjockare sås, något mer än bara salt och peppar och lite grönt till så har det här potential. Morötterna som fanns med på bilden i boken och de gröna bladen (som jag inte vet vad det var), de stod inte med i receptet och kom således inte med i min matlagning. I övrigt måste jag erkänna att jag ansträngde mig med uppläggningen, svägerskan kommer bli sååå impad. Jag kanske kan bli vikarie på hennes jobb... ;)
 
Summa summarum, det här var bätter än parmaskinka och honungsmelon.
 
Nästa recept i den här boken blir en köttfärspaj.
 
 

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2014-07-31 21:01:56

Bra jobbat! :)

Postat av: mamma

Publicerad 2014-07-31 23:51:36

ja vilket jobb du lagt ner bara på att få all pasta att snurra sig så fint.
Uppläggningen gör mycket för smakens skull också!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela